Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás (SEO, azaz Search Engine Optimalization) ma már rendkívüli fontossággal bír minden olyan vállalkozás számára, amelyek az interneten is megjelennek. Nagyon fontos, hogy minél több új, illetve visszatérő látogatóval ismertessük meg vállalkozásunkat és tevékenységünket. Minél több látogató jut el weboldalunkra, annál több potenciális vásárlóra számíthatunk. Az alternatív keresők egyes országokban maguk mögé utasítják a piacvezető Google-t. Ilyen terület például Oroszország, ahol a legkedveltebb kereső a Yandex (www.yandex.ru). Nagyon sok magyarországi cég keresőoptimalizáláskor nem veszi figyelembe az oroszországi piacot, pedig közvetve érintettek ebben a régióban is. Cégünk az internetes keresőmotorokra (Google, Yahoo, Yandex, stb.) történő optimalizálásban (SEO) is képviselteti magát. Ezt az állapotot azonban fenn is kell tartani, ebben nyújtunk segítséget a felhasználóknak és a honlap tulajdonosainak keresőoptimalizálási (SEO) szolgáltatásunkkal.

 

Gyors keresőoptimalizálás elemzés

Saját keresőoptimalizálási szoftvereket fejlesztünk, melyek segítségével keresőoptimalizálás állapotát és alapvető hibáit tudjuk felmérni.

Mennyire megbízható a Gyors keresőoptimalizálás elemzés eredménye?

Minden weboldalról egy rövid fél esetleg egy oldalas jelentést készít programunk, mely alapján a weboldal keresőoptimalizálásának minősége 80-90% feletti szintre emelhető.

Mit jelent ez a 80-90% mire elég ez?

Ha a gyors jelentés eredményében található hibákat kijavítod a weboldaladon, akkor szinte biztos, hogy első oldalra kerülhetsz a kívánt kulcsszavak tekintetében.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért "csak" szinte biztos?

Kulcsszavak kiválasztásánál fel kell mérni a konkurenseidet, hogy ők mennyire keresőoptimalizált oldalakat készítettek az általad választott kulcsszavakra. Gyakran előfordul, hogy egyes kulcsszavak esetén olyan nagy a verseny, hogy komoly erőfeszítéssel is csak a keresési lista 8-9. helyére lehet feljutni, közben egy alternatív kulcsszóval simán összehozható az 1. helyezés. És jóval nagyobb eredményt érhetünk el ennek köszönhetően

 

Átfogó keresőoptimalizálás elemzés

Ebben az esetben kollégáink ellenőrzik az oldalad keresőoptimalizáltságát. Az elemzés alapján összegyűjtik a hibákat és javaslatokat tesznek a módosításokra. (Igény esetén a módosításokat is elvégezzük ügyfeleinknek, akár az optimalizálás utánkövetéssel is)

Miben nyújt többet a Gyors keresőoptimalizálás elemzésnél?

Bár immár 5 éve fejlesztjük (korábban egyéni vállalkozóként az ügyvezetőnk), saját keresőoptimalizáló eszközünket, az automata elemzés mindig is csak automata elemzés marad. Ahogy a google figyeli az oldalak természetességét (ne legyen túl optimalizált, mesterséges egy oldal), úgy az átfogó elemzés is minőségibb eredményt képes adni.

Mennyi időbe telik egy Átfogó elemzés?

A Gyors elemzéshez képest jóval több időt vesz igénybe. Tapasztalataink szerint 1-1 weboldal átfogó elemzése körülbelül 1 esetleg 1,5 munkanapot vesz igénybe. Gyakran tapasztaljuk, hogy az elkészült elemzésben leírtak nem valósulnak meg teljes mértékben (Programozó azt állítja, hogy nem lehet megcsinálni 1-1 optimalizálással kapcsoltos észrevételünkre), ezért igény esetén foglalkoznunk a keresőoptimalizálás utánkövetésével, későbbi elemzések elvégzésével és konkurencia elemzéssel is.

 

Személyes keresőoptimalizálási tanácsadás

Személyes tanácsadást kész vagy már meglévő weboldal esetén, csak már meglévő ügyfeleink esetében vállalunk. Akik a saját oldaluk keresőoptimalizálássával és céljaikkal tisztában vannak és már nem újoncok a keresőoptimalizálás terén.

Hogy ez miért fontos?

Nem tartjuk célszerűnek egy ilyen személyes megbeszélésen az alapokkal foglalkozni, mert akkor nem tudjuk garantálni, hogy a személyes tanácsadásnak valóban profitabilis ereménye lesz. (Például a mester szakács képzésen se a sütő bekapcsolásának tanulásával kezdenek a diákok, mert az már megy nekik)

Mit csináljon ha új honlap fejlesztésébe kezd?

Ez kivételes eset, mert új weboldalnál nagyon sokat jelent, ha a honlap koncepcióját eleve a fő és társ keresőszavak köré építjük. Személyes tanácsadásra minden héten tartogatunk időpontokat új vagy már meglévő ügyfeleinknek, mert tudjuk, hogy 1-1 új honlap készítésénél vagy meglévő oldal átalakításánál fontos a gyors gördülékeny ügymenet, ezért úgy tartjuk, hogy nekünk is fontos felkészülnünk a legváratlanabb helyzetekre!

 

Keresőoptimalizált weboldal készítés

Az APPON LINE Kft. 2011-ben alapult, de én (Sulcz Roland) előtte is foglalkoztam már keresőoptimalizálással. 2008-ban egy a legjobb keresőoptimalizáló szakemberek részvételével zajló versenyben 8. helyen végeztem, s az ott szerzett tapasztalatok alapján készítettük el saját tartalomkezelő rendszerünket. Különdíjasként végeztem, mert a versenyen indult 200 indulóból csak 2 versenyzőnek (egyikük én voltam) sikerült 3 hónap alatt 6-os pagerankot elérnie.

Miben jobb a többi tartalomkezelőnél?

Tartalomkezelőnk alapja a keresőoptimalizálás, így minden ismert technika, technológia beépítésre került amivel az oldalak keresőoptimalizálását elősegíthetjük. Az adminisztrációs felület kialakításánál fontosnak tartottuk az egyszerű kezelhetőséget, mobilitást is. Sok más neves és ismert tartalomkezelőt megelőztünk az egyes technológiák beépítésével (például a rövid link generálás). Fejlesztésnél fontosnak tartottuk, hogy konkurenseinknél gyorsabb rendszert készítsünk (az oldalak sebessége egyre fontosabb paramétere a keresőoptimalizálásnak is), s eredményeink magukért beszélnek, mert a nyílt forráskódú tartalomkezelőknél 2x-4x gyorsabb ugyanannak az oldalnak a legenerálása a saját tartalomkezelőnkben.